Muinastulede öö

Ansambel "Vägilased" Jõujaamas

Kihnu Mere Selts tänab kõiki häid inimesi, kes tulid laupäeval jõujaama muinastulede ööle ja toetasid ühtlasi ka sellega tulevase “Altärä” ehitust!

Kuigi pilved ja välkuv äike taevas ei tõotanud lõkke tegemiseks just head ilma, siis õhtu edenedes tekkis küll Jõujaama kohale selge taevas, ümber-ringi siiski taevas  vilkus ja kahjuks ei õnnestunud teistes randades lõkkeid kehva nähtavuse tõttu üles leida.

Õhtu avasid Kihnu pillilapsed oma värskelt õpitud lugudega, seejärel võtsid esinemisjärje üle ansambel “Vägilased”

Vahepeal tegime Jõujaamas väikese pausi ning läksime mere äärde lõket süütama. Lõkke juures mängisid pillilapsed “Kihnu Laulu”, “Ma märtsikuus läen merele…” “Selle suve lauluga…”.

Pärast lõket jätkus taas “Vägilaste” kontsert ning peale neid astus lavale ühendbänd – Raino, Janno, Egert, Marek.

Natuke peale südaööd toimus esmakordselt pillimeeste võitlus – loosiga läksid vastamisi korraga 2 esinejat, kes laulsid vaheldumisi sama lugu. Kes sai pärast esitamist suurema aplausi osaliseks, see võitles edasi. Finaalis võitlesid ansambel “Pöögid” ning Raino ja Janno. Kuna võitlejad olid väga tasavägised, pidid nad esitama lisaks veel ühe loo, aga ka selle loo järgi ei jäänud muud üle kui kuulutada välja kaksikvõit! Peale pillimeeste võitlust tehti suur ühislaulmine pillimeeste ja pealtvaatajatega – kõikide kohalolevate pillimeeste auks lauldi kõik koos “Kurbus-rõõm, pillimehe leib…”

Pidu jätkus edasi ühendbändide saatel ja viimased peolised lõpetasid päikesetõusuga.

Aitäh kõigile, kes pidu toetasid ja korraldada aitasid  – ansambel “Vägilased”, ühendbändi mehed-naised Janno, Raino, Egert, Marek, Reet, ansambel “Pöögid”, Kihnu kooli pillilapsed ja nende juhendajad (Hilma,Raino, Egert, Raido, Reet), helimees Udo, Kihnu Rahvamaja, Viljandi Kultuurimaja, AS Ramirent, AS Kihnurand, Kihnu Mere Seltsi liikmed.

Aitäh ka kõikidele lahketele annetajatele, kes jätsid oma toetuse kivilaeva kogumiskasti!

 

Fotod