Ameeriklase luksusjaht Kihnu sadama reidil!

Täna kella poole kaheteistkümnest saabus sadama reidile ameeriklase luksusjaht “Archimedes” (ehitusaasta 2008), mis on maailmas suuruselt 75. lõbusõidualus. Jahil seilajad olid soovinud Kihnu saarel ekskursiooni luksusautoga. Meil sellist luksust neile pakkuda polnud ja sõidutati külalisi veoautokastis.
Kuna jaht ise on 67 meetrit pikk ja süvisega 3,6 meetrit, siis igaks juhuks soovitati tal reidile jääda, sest pole meil talle nii pikka kaid siin pakkuda ja ega selle sadamaala sügavusele ka eriti kindel olla saa. Nii toodigi lõbusõitjad saarele kummipaadiga. Küll tuli neid külalisi alles kaua oodata, oma kaks tundi kokkulepitud ajast nad siis Kihnumaa peal randusid. Nii kui külaliste jalg sadama kaid puudutas, kostsid hõiked “oh, its very beautiful!” Ei tea küll, mis neile siin sadamas nii väga meeldis, keset renoveerimistöid. Aga kui beautiful, siis, mis meil selle vastu ikka olla saab. Külalised kenasti veoauto pardale juhatatud saime jutule jahi kapteniga, kes pärit Uus-Meremaalt. Kapten pajatas oma kaugetest reisidest küll Atlandil, Vaiksel ookeanil jne. Tahtsime ka teada, kaua mehed siis järjest merel ka on, kui selliseid pikki sõite peavad ette võtma. Vastus oli lihtne, et seesama “Archimedes” ongi nende kodu. Sünnikoju Uus-Meremaale jõudvat nad heal juhul kord viie aasta jooksul, kui siiski. Töötingimused olevat väga head ja töötasu olevat ka igati konkurentsivõimeline.
Tahtsime ka teada, kes on luksusjahi omanik, selle peale vastati, et ameeriklane, muud ei tohtivat öelda. Laevameeskonna moodustab kuni 10 inimest ja pardal suudetakse mugavalt majutada kuni 8 reisijat.
“Archimedese” tee jätkub hommikul, mil võetakse suund Haapsallu, siis St. Peterburgi ja siis Ameerikasse tagasi. Enne Kihnut käidud Gotlandil, Tallinnas ja Saaremaal.
Uskumatu, kuidas sellistele kõrgetele külalistele küll Kihnu saar ette juhtus. On ju Eesti nii väike ja Kihnu veel pisem. Aga oleme uhked selle üle, et selliseid külalisi meie saarel näha saab.
Tehnilisi andmeid loe siit:
http://www.charterworld.com/in​dex.html?sub=yacht-charter&cha​rter=archimedes-1914
Ja pilte:
http://forte.delfi.ee/news/aut​o/fotod-tallinnas-ilutsev-arch​imedes-on-maailmas-suuruselt-7​5-luksusjaht.d?id=47764847#!/1​1482233/pilt.delfi.ee

Fotod