Ilusat merekultuuriaastat, head sõbrad!

Ilusat merekultuuriaastat, head sõbrad!
Meie suureks õnneks sündis Kihnu saarel 01.jaanuaril 146 aastat tagasi laevameister Enn Vahkel, just tänu temale saame meie, Kihnu Mere Selts, minna südamerahuga vastu merekultuuriaastale – meil on oma saare silmapaistev merepärand, mida hoida ja edasi kanda. Poleks olnud Enn Vahkeli poolt ehitatud 69 purjelaeva, kes teab, kas me saaksime ikka kivilaevandusest niiväga rääkida. Käisime täna meistrihärra haual ja süütasime mälestuseks küünla. Oleme juba kuus aastat kogunud ja talletanud kihnlaste merepärandit ja nüüd, merekultuuriaastal, on meil seda suur rõõm veelgi rohkem teie kõigiga jagada.
Aga mis siis toimuma hakkab? Kuna oleme ühe purje all merekultuuriaasta eestvedaja Eesti Meremuuseumiga, siis lööme meiegi kaasa mitmetes ettevõtmistes nagu näiteks 28.mail jõuab Kihnu Rannaretk, mis on kogu Eesti rannikut ning saari hõlmav programm, mis jõuab igasse rannaalaga maakonda ning suurematele ja valikuliselt ka väiksematele saartele. Merekultuuriaasta teise laine eesmärk on tõsta mereteadlikkust ja kujundada arusaamu mereohutusest ning tuua mereharidus noortele lähemale, anname meiegi oma panuse üle-Eestilises haridusprogrammis “Näoga mere poole”, mille eestvedaja on TTÜ Eesti Mereakadeemia, toimuma saab veel mõndagi huvitavat.
Merekultuuriaastal on võtmeroll inimeste käes ning kultuuriloo kujundamiseks ja edasikandmiseks on ühtviisi vajalikud nii loojad kui osasaajad. Olge lainel!

Fotod